Бите скло
Приготування:
Для приготування цього торта спочатку потрібно зробити желе. Бажано взяти три варіанти желе з різними смаками, наприклад, вишневе, апельсинове і з ківі.
Робимо желе по інструкції виробника. Як правило, для кожного виду необхідно взяти невеликий сотейник і розвести в 300-320 мл води (кип'яченої, але охолодженої) 80 г сухого концентрату. Перемішуємо і залишаємо набухати хвилин на 30-40.
Коли желатин в желе набрякне, ставимо каструлю на плиту і підігріваємо до тих пір, поки всі крупинки не розчиняться. Тут важливо не упустити момент, щоб воно не почало кипіти.
Потім проціджуємо і розливаємо кожен вид желе в окремий посуд. Чекаємо, поки охолоне, а потім ставимо в холодильник на 2-3 години.
Після того, як желе застигло, акуратно виймаємо його. Якщо воно не хоче відставати від посуду, поміщаємо його в гарячу воду на пару хвилин. Акуратно дістаємо, викладаємо на поверхню і нарізаємо желе кубиком.
Висипаємо всі три види нарізаного желе в один посуд, перемішуємо. Можна ненадовго прибрати його в холодильник.
Тим часом замочуємо 25 г желатину в холодній кип'яченій воді (близько 150 мл) на півгодини. Коли він повністю набухне, підігріваємо його і проціджуємо, чекаємо, поки він охолоне.
В окремій мисці змішуємо сметану, цукор (або цукрову пудру) і ванілін. Збиваємо вручну вінчиком або міксером пару хвилин. Потім додаємо в цю суміш остиглий желатин і продовжуємо збивати ще пару хвилин.
Беремо посуд, в якому буде застигати десерт, і висипаємо туди різнокольорові шматочки желе, перемішуємо їх, заливаємо сметаною сумішшю. Накриваємо ємність харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 2-2,5 години до повного застигання.
Коментарі
Дописати коментар